MySnack – Niin puhdasta, niin terveellistä, niin maukasta!

16.09.2018
MySnack – Niin puhdasta, niin terveellistä, niin maukasta!

Terveelliset välipalamme valmistetaan kahdella eri menetelmällä – pakkaskuivauksella tai tyhjiökuivauksella. Tarkoin valitut hedelmät ja vihannekset puhdistetaan käsin. Emme lisää tuotteisiimme mitään säilöntä- tai väriaineita. Mikään välipaloistamme ei sisällä makeutusaineita, GMO:ita, gluteenia tai laktoosia, eikä suurimpaan osaan tuotteistamme ole myöskään lisätty sokeria.

MySnack – Niin puhdasta, niin terveellistä, niin maukasta!

Pakkaskuivatuksessa raaka-aine jäädytetään, jonka jälkeen laskemalla painetta tuotteen sisältämä jäätynyt vesi sublimoituu kiinteästä olomuodosta suoraan kaasuksi. Raaka-aineen valmistelun jälkeen prosessissa on kolme vaihetta: jäädytys, primaarinen kuivaus sekä sekundaarinen kuivaus.

  1. Jäädytys
    Tuotteen lämpötila lasketaan jäätymispisteen alapuolelle.
  2. Primaarinen kuivaus
    Tässä vaiheessa painetta lasketaan, jotta tuotteen pinnalla oleva vesi sublimoituu kaasuksi. Tämän jälkeen hedelmän tai vihanneksen sisällä oleva vesi pääsee nousemaan tuotteen pinnalle ja sublimoitumaan kaasuksi.
  3. Sekundaarinen kuivaus
    Sekundaarisen kuivausvaiheen tarkoituksena on poistaa primaarisen kuivausvaiheen jättämä jäätymätön vesi. Tässä vaiheessa lämpötilaa nostetaan, jotta loppu kosteus tuotteesta poistuu.

Tyhjiökuivaus on teknologia, jossa ruokatuotteet kuivataan tyhjiöolosuhteissa johtaen öljyn kiehumispisteen alentumiseen ja poistaen kosteuden ruuasta. Riisileseöljy on paljon käytetty aine välittämään kosteus pois itse tuotteesta. Vesi tuotteen pinnalla ja sisällä poistuu nopeasti alennetussa paineessa paistolämpötilassa (alle öljyn normaalin ilmakehän kiehumispisteen, joka mahdollistaa korkealaatuisten kuivattujen tuotteiden valmistuksen). Tyhjiökuivaus on tehokas menetelmä poistaa öljyä kuivatuista tuotteista, säilyttäen tuotteen ravintoarvot, ja vähentäen öljyn laadun heikentymistä. Tätä teknologiaa voidaan käyttää tuottamaan hedelmiä ja vihanneksia sopivasti kuivattamalla ilman tuotteen liiallista tummumista ja kuivumista.